Zó overleef je drie maanden in New York

OK, je kunt natuurlijk altijd je biezen pakken, je voetjes op het eerste beste vliegtuig zetten en de benen nemen. Maar dan bevind je je vaak toch eerder met je backpack als huisje op de rug reizend door Azië, dan dat je spontaan drie maanden gaat wonen in een van de duurste steden ter wereld (lees: New York City). Want ja, voor een croissantje betaal je hier prima $7,95 – zonder taks. Oh, en dan is het niet eens met ham-kaas!

Toch heb ik het er zeker voor over. Elke dag is hier namelijk oprecht één-groot-feest.

Studeren in New York City

Ik kan zo een hele dag in Central Park zitten, picknick erbij en lekker mensen kijken. Geloof mij, het is net een film. Uren rondstruinen over de avenues op zoek naar leuke, nieuwe hotspots of een lesje yoga meepakken in Bryant Park tussen alle wel-fitte-en-lenige New Yorkse dames. Daarnaast moet je mij van de rooftops afsleuren, zó leuk vind ik het om te borrelen op het dak. En studeren? Dat doe je in de gigantische New York Public Library. Man, dat is niet eens meer een bibliotheek te noemen. Het lijkt vanbinnen soms net een kathedraal.

librar

Foto: New York Public Library.

Verblijven in het buitenland

Mocht jij er nou ook eens over nadenken een paar maanden in je favo stad te bivakkeren? Doen, doen, doen! Zoek het uit met die stedentrip, hoe leuk als je eens maanden rond kan dwalen in jóuw stad, de leukste eettentjes zelf kunt ontdekken in plaats van via een gidsje of een app, en… gewoon de tijd hebt. Als in: geen race tegen de klok om zoveel mogelijk highlights te kunnen zien, dat je na de eerste dag al blaren hebt? Vraag om je heen aan mensen die er al zijn geweest om hun ervaringen en tips – it’s what got me here. Vast contract? Gefeliciteerd, maar laat dit je alsjeblieft niet tegenhouden. Wellicht kun je iets voor je werkgever betekenen in– of vanuit het buitenland. Zo niet, dan kun je altijd in jezelf investeren bijvoorbeeld door het volgen van courses, wat indirect natuurlijk ook een investering is in het bedrijf waarvoor je werkt.

Retourtje Amsterdam – New York

Maar, het allerbelangrijkste: zorg dat je een realistische begroting maakt van je vaste kosten en vertrek niet, voor je die roze spaarknor eerst goed gevuld hebt! Anders zet je rode creditcard limiet je na een maandje-nog-iets weer op de eerste Boeing terug naar Amsterdam. En trouwens, wat dan nog? Ben je toch mooi even een echte rebel geweest.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *