The place to B.

http://b-buildingbusiness.com/amsterdam/#top

Beeld je even in… Men nemen één groot gebouw VOL ambitieuze jonge Amsterdammers, met een doel, een droom en een DRIVE van hier tot aan Saskatchewan. (Weer eens wat anders dan Tokyo. Blijkbaar een mooie provincie in Canada).

‘Aaaah zitten ze daar allemaal?’ Huh, waar? Nou, bij B. Amsterdam. In drie verschillende gebouwen: B.1, B.2 en B.3. Het klinkt nu als een sekte, maar het is mij daar toch een partijtje LEUK. Zie het als een tweede (freelance) thuis, waar je op grootmoekes bank het ware ondernemerschap kunt beoefenen. Iedereen om je heen is gemotiveerd en met toffe dingen bezig. Welkom in de start-up speeltuin van de veelbelovende Amsterdamse Millennial. Zo, da’s een mond vol, hè? En dat dekt niet eens de lading, van alles wat er binnen deze muren aan innovatie, creatie, groei en netwerk plaatsvindt. Eh, ja, mega gaaf dus.

Hier ervaarde ik voor het eerst de échte ‘work hard, play hard’ sfeer (krijg altijd jeuk van deze term). Iets waar bedrijven als Uber, TravelBird en Booking.com een moord voor zouden doen. Nou, give it up, guys. You’ll die trying. Dit creëer je niet zomaar.

Maar ben jij nou ook zo’n hipperd van een ambitieuze starter, en zoek je ergens nog een co-working space? Vergeet dat kamertje langs de gracht, (lees: peperduur souterrain onder de grond zonder ramen) en huur gewoon zo’n bureautje op de 2e verdieping hier. Ik zeg het je: fietsen van A naar B. was nog nooit zo leuk. En je kunt er rustig werken, want bellen doe je in de – naast je bureau geparkeerde – klassieke trabant auto, zodat je niemand stoort. Niks geks aan. En na al dat harde werken (work hard – daar is ‘ie weer) is het ook tijd voor spelen. En dat doe je bovenop de rooftop, met uitzicht over heel Amsterdam. Ja jongens, heb je ‘m door? Dit is dus echt the place to B.

(En pssst… Heb jij al gehoord van JOOST.? Nee? Indien je nu een potje nieuwsgierig wordt, klik hier. Zorg dat je erbij bent de 29e – B.there or B.square! Of zoiets). 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *