Quote Talks #3: ‘van scoopies tot Belgische kinderkampen’

“Van 1 euro op de bankrekening tot aan gasten met 400 miljoen, ze zitten er allemaal bij vanavond”, aldus Quote hoofdredacteur en Talk host Sander Schimmelpennick vanaf de verlichte planken in het DeLaMar. Met sprekers als Michiel Muller (Picnic) en Ronny Rosenbaum (nr. 22 Quote 500) tot aan Ginny Ramkisoen (VacatureViaGinny) en Nathalie Streng (Cold Pressed Juicery) was het op zijn zachtst gezegd een zeer interessante avond. Maar… wat hebben we eigenlijk geleerd, van zo’n avondje theater met deze bekende ondernemers?

Dat schreeuwen best een goede marketing truc is
Joel Beukers – je kent ‘m wel, die schreeuwende fitness beuker met z’n fitnesspoeder ‘scoopies’ ­– begon op een dag gewoon te schreeuwen in selfie modus en postte dit op social. Het resultaat? Hoppa! Duizend-en-een-volgers erbij per dag. “Tja, als mensen ineens iemand schreeuwend voorbij zien komen in hun feed, worden ze nieuwsgierig. Weer eens wat anders.” Lekker schreeuwen dus, jongens. Tja, en dat lichaam helpt natuurlijk ook…

Dat je de vastgoedmarkt wel kunt vergessen
Tenzij je koopt in Almelo of Hengelo. De kans dat je nu dezer dagen nog ‘ns TWEE keer 50 miljoen van de ING meekrijgt (zoals 30 jaar geleden, toen alles beter was), telkens na je koffietje met meneer de directeur, is vrijwel niet aanwezig. En dat je eerst heul veul geld nodig hebt, om überhaupt de vastgoed in te gaan, maakte Ronny Rosenbaum wel ‘ff’ duidelijk, achteroverleunend op de Chesterfield met z’n gekleurde shades op. Schitterend. Hij is ‘de baron’ van de ketens Sting en Costes, maar ik vind het gewoon een baas an sich. Wat een held.

Dat de meningen behoorlijk verdeeld zijn over het vrouwenquotum
De één vindt het een goed startpunt, de ander vraagt zich af of er überhaupt wel voldoende vrouwen zijn die zo’n topfunctie ambiëren. ‘We willen tenslotte toch ook moeder worden?’ Ik vond het standpunt van de Belgische onderneemster Kristel Groenenboom (Container Service C. Groenenboom) hierover best redelijk. Zij stelde dat op het moment dat kinderopvang in Nederland meer gesubsidieerd wordt door de overheid – net als in België, waar de ‘kinderkampen’ ook zowat gratis zijn – vrouwen eerder hun kind brengen naar de opvang, dus: meer gaan werken.

Dat vrouwen en ondernemen een ding blijft
Kristel Groenenboom schreef er niet voor niets een boek over: ‘Mag ik meneer Kristel even spreken.’ Toen zij op haar 23e(!) het miljoenenbedrijf in containers overnam van haar vader, merkte deze girlboss als snel dat haar verschijning als jonge, vrouwelijke directeur van zo’n ‘mannenbedrijf’ in vele ogen niet serieus genomen werd. Feit is; er staan vandaag de dag verdomd weinig vrouwen in dat leuke gouden lijstje. “Het is maar een idee hoor, maar misschien moet je dan een aparte vrouwelijke quote uitbrengen met een lagere norm”, aldus iemand uit het publiek. Tja, en dát is dan weer niet denigrerend?

Ik vond het persoonlijk een hele interessante avond, met mooie dialogen en veel belovende pitches. Helaas mistte ik af en toe wel de wat meer concrete ondernemers tips tussendoor. Ach, gelukkig is er daar JOOST. 😉

PS. Nog nooit gehoord van Joel Beukers? Don’t worry, ik ook niet. Maar eerlijk, zijn instagram feed is toch wel een feest. Vooral  als hij praat over z’n nieuwe ‘gouwe scoopmobiel, waarmee je als een jekko gaat’ (lees: gouden Rolls Royce Phantom). Ja echt hoor. Da’s genieten.

PPS. @Sander, – kleine side note – kun je die droeftoeter van een Robert de Boeck met zijn vrouwonvriendelijke, minderwaardige verbale kak relazen de volgende keer geen podium meer geven, zowel in het DeLaMar niet, als in dat glimmende blad van jullie – zo gaat de glans er toch snel vanaf… Would be great.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *