Column: zonder Google Maps ben ik nergens. Letterlijk.

Mensen die mij goed kennen, weten dat ik niet zo sterk ben in het vinden van de weg. Ik ben dus zo iemand die uit een winkel, nog de verkeerde kant op loopt. Mijn richtingsgevoel is ongeveer gelijk aan dat van een Noordzeegarnaal (nee, geen paling dus. Die gladjakker zwemt, om zich voor te planten, zo’n 5.000 kilometer in één rechte lijn naar Cuba). #HOEDAN.

Goed. Noordzeegarnaal, dus. Beetje op gevoel over die bodem scharrelen, met af en toe lekker die kop in het zand. Zo ben ik dus ook. Stiekem vind ik verdwalen ook rete fijn (zeker in New York) lekker spontaan nieuwe plekken ontdekken. Maar oké, soms moet je gewoon van A naar B. En dan vinden je vrienden het wel zo chill als je nog een beetje op tijd bij B aankomt. En niet ondertussen C, D, tot en met J nog ‘effe’ aftikt. Lekker rondje alfabet.

Meer dan graag fiets ik dan ook mee met vrienden, buren, vreemde snuiters, eigenlijk iedereen die zich aanbiedt. Lekker ‘meeliften in modus-dromenland.’ Wat er wel voor zorgt dat ik adressen niet weet, laat stáán de weg. ‘Je woonde toch boven die apotheek met die rode deur?’ Right. Adressen vragen aan mijn vriendinnen durf ik na een jaar ook niet meer. Lang leve de zoekfunctie in je WhatsApp –geschiedenis. Je begrijpt; mijn blauwe Google Maps-bol en ik zijn dikke vrinden: hij is er altijd voor mij. En zonder hem ben ik nergens. Letterlijk.

Totdat laatst mijn telefoon uit viel. En ik op weg was naar een vriendin, die – ja, echt waar – net verhuisd was. Moet je mij hebben… Ik had die route dus nog nooit gefietst en mijn laatste herinnering van Maps was bij de eerste rotonde rechts. En dan? Derde boom links? Immer geradeaus? Fuck, hoe heette die straaaaaat ook al weer? Ellende dus. Maar wel ellende die zich al snel ontvouwde in gezellige ontmoetingen op het terras en een iPhone aan het infuus. Na enige tijd kwam mijn Maps weer tot leven en sprong ik weer op mijn stalen ros. Je begrijpt: wij leven nog altijd lang en gelukkig. Ik en mijn blauwe bol, mijn blauwe bol en ik. Nu jij.

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *