8x: de leukste hotspots op Sri Lanka

Ben jij van plan lekker te gaan reizen door Sri Lanka? YES! Heel goed. Leer surfen en ontdek de witte baaitjes in het Zuiden. Reis per trein door de felgroene theevelden en bewonder de vergezichten vanaf de hoge bergtoppen. Sri Lanka is een prachtig eiland – voor degenen die nog stééds niet overtuigd zijn. Hallo. 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Overigens is het soms even zoeken naar de leukste plekken voor een koud Lion biertje, of een échte Sri Lankaanse ‘Kottu roti.’  Dit komt doordat Sri Lanka nog niet zo ontwikkeld is als Thailand; zo toeristisch als Bali of zo commercieel ingestoken als Maleisië. Gelukkig! Pak maar snel die biezen, dus. Oh en pssst.. hieronder de leukste hotspots op een rij! Tijdens jouw rondreis over dit groene eiland, kruis je deze stadjes ongetwijfeld en het is meteen een goede route om aan te houden voor het binnenland.

Kandy
Zoals ik al eerder schreef, is Kandy een lekker drukke stad waar je in het begin even aan moet wennen. Dus begin je dag lekker met een ontbijtje bij het hippe Buono Café! Het zit een beetje verstopt, als je er niet van weet, vind je het niet zo snel. Dus, bij dezen! Tip: ga voor de avocado eggs – de avocado’s in dit land zijn sowieso to die for! En helemaal fijn: ze maken hier heerlijke koffie met mineraalwater, dus die kun je gewoon bestellen! (Zonder erna een sprintje te hoeven trekken richting toilet…)

Slightly Chilled Rooftop Bar geeft een uitzicht over het levendige Kandy en is een plek waar je prima kunt eten een blijven hangen voor een biertje met locals. Is het al donker? Neem een tuk-tuk, anders is het lang zoeken met je zaklamp.

Ella
Het geliefde Ella is een stadje waar je na de zoveelste klim niets liever doet dan even chillen in een zitzak. Met een verse smoothie of koud biertje in de hand. Ja HALLO, dat kan dus nergens beter dan bij Café Chill! Ook fijn: in Ella zit je een beetje in de middle of nowhere, dus wifi is lastig. Maar bij Chill kun je op hun wifi netwerk prima je volgende hostel boeken!

Oké. Dit is een beetje gekke eend in de bijt, en nauwelijks een ‘rooftop’ te noemen, maar heel leuk om een avondje op het dak bij het kampvuur te zitten. Deze weird duck heet One Love ‘rooftop’ en zit iets verderop bij de Main Road. Eigenlijk, op het moment dat je denkt dat er niets meer zit, moet je dus nog even doorlopen! Maar deze hippie-happy-place wil je echt meegemaakt hebben… Trust me.

Arugam Bay
Bij Hideaway Resort is het leuk om ’s avonds een biertje te doen of wat te eten. De naam zegt het al: je moet even zoeken. Maar vraag om je heen, iedereen heeft er wel eens van gehoord! En zoek anders naar de weg met de vuurfakkels, die leid je uiteindelijk door het resort naar het restaurant.

Friends Indeed is een strandtent waar je gratis op een bedje kunt liggen de hele dag, en af en toe wat kunt bestellen – van ontbijt tot aan diner. (NOTE: Bestel hier geen koffie, dat smaakt letterlijk naar bruin water!).

Mama’s is geen sterrenrestaurant. Hier zit je gewoon langs de weg, op van die witte plastic stoelen die je oma ook heeft op de camping. Maar… het zit elke avond vol! De mensen zijn vriendelijk, het eten is heerlijk en het kost geen drol. Bestel hier de Sri Lankaanse Kottu roti; een soort fijn gehakte roti pannenkoek met groenten en kip. Een beetje vreemd, maar wel lekker! 

Galle
Ik vond Galle een verrassend leuk stadje en vol met veel gezellige tentjes om te lunchen. The Heritage Cafe & Bistro was favoriet, wel iets duurder, maar het eten is ook ontzettend lekker. Alles wordt vers gemaakt, zelfs het brood! Daarnaast vond ik het interieur heel tof, er hangt een laid-back sfeer en vanaf het terrasje kijk je zo een van de levendige, smalle straatjes in van Galle! Aanrader, dus.

Vergeet niet een visum aan te vragen!
Heb jij ook een mooie reis naar Sri Lanka op de planning staan? Let dan op het volgende! Zorg er ten eerste voor dat je paspoort na de aankomstdatum nog minimaal 6 maanden geldig is en vergeet niet een visum voor Sri Lanka aan te vragen. Het goede nieuws is, dat je een visum tegenwoordig gewoon online kan aanvragen via een simpel invulformulier. Dit kan via de lokale Overheid website, waar je moet betalen via Paypal en alle uitgebreide vragen in het Engels moet beantwoorden. Maar tegen een kleine vergoeding kun je het zogenoemde Sri Lanka visum online een stuk gemakkelijker aanvragen via deze Nederlandse partij.

Na het invullen van het online formulier (kost 5 minuten!) ontvang jij binnen max. 45 minuten jouw visum in je mailbox en kun je gewoon betalen via iDeal. Geen gedoe met creditcars, dus. Best fijn! Daarnaast hoef je ook niets te printen (welkom in de 21e eeuw- hallelujah!) want jouw visum wordt automatisch gekoppeld aan je paspoort. Kortom; je hebt er eigenlijk geen omkijken meer naar.

Lees hier over mijn trip door Sri Lanka!

Dit blog is geschreven in samenwerking met Visumbuitenland.nl.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *