‘Harry’s uilenpost. Zonder blauwe vinkjes, graag’

Misschien kijk ik wel teveel door een ‘gekleurde’ bril, aangezien ik er de laatste tijd op ben gaan letten. Maar krijgen jullie nog weleens post? Een random kaartje, of een leuke brief? Misschien met je verjaardag? In mijn ervaring zijn het namelijk vooral mijn vrinden bij de Belastingdienst die mijn brievenbus altijd weten te vinden.

Onprettig harken
En ik weet niet hoe het met jullie inbox is, maar het enige wat de mijne binnen harkt, is zeer ongewenste mail. Oh, en mijn Facebook wall? Die is door de jaren heen langzaam omgetoverd tot één groot scrollend digitaal meme-bord, dat zich een weg baant door een shitload aan gesponsorde posts (still fun, though). Scroll voor de grap eens terug naar je eerste Facebook posts tussen jou en je vrienden. Geloof mij, het is die RSI duim waard. Daarnaast heb je ook tegenwoordig op reis al dat halve fotoalbum via WhatsApp, Insta en Snapchat gedeeld en wordt het ‘wil-je-mijn-vakantie-foto’s-zien moment’ op de bank thuis, toch echt vervelend. Sorry Albelli, la-ma hangen.

It can happen to anyone of us
Hmmm, oké misschien ligt het aan mij, maar soms lijkt de communicatie tegenwoordig een beetje onpersoonlijk geworden. Don’t get me wrong: ik doe hier ook heel hard aan mee. Maar, neem nou bijvoorbeeld de ‘voicemail.’ Dat is toch zowat ancient history? En inmiddels even ongewenst als de comeback van Gareth Gates?

Hoi, ik stuur je een stem bericht. Ok, doei.
Eh ja, DUH. Tegenwoordig zijn er voice messages. Wie spreekt er nou nog een voicemail in? (Ja, HULDE aan jou Lotte Verspoor). Overigens zijn die gesproken messages ergens een beetje barbaars natuurlijk, want je kunt ook gewoon bellen. Arme meneer Bell, die zou zich omdraaien in zijn graf.

Harry’s Style
Don’t worry, ik heb echt geen geromantiseerd beeld van Harry Potter’s uilenpost of hoop op een revival van het telegram. Maar misschien gewoon sporadisch een kaartje of een e-mail zonder blauwe vinkjes, of ‘laatst gelezen’ status? Of een spontane bellenlel aan iemands voordeur, gewoon om te kijken of diegene thuis is? Oké, I KNOW. Ik heb te veel Warner Bro’s movies gezien… #kut. Al blijft You’ve got mail toch wel legendarisch. Geef toe.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *