Hotspot in Praag: Café Louvre

‘Beer?’ vraagt de ober. Ik ben net aangeschoven  – het is een uur of één. De Pragenaren drinken tijdens de lunch bier. Man of vrouw, dat maakt niet uit. En nee geen fluitje, maar halve liters van de tap. Voor een ‘pivo’ in de Praag ben je niet veel kwijt. Een halve liter kost zo’n 47 CKZ, dat is nog minder dan twee euro. Let op, wanneer je ‘een biertje’ bestelt, krijg je standaard een halve liter voor je neus. Mocht je kleiner willen, geef dat dan aan!

Na een paar uur shoppen in de grote winkelstraat Národní in Staré Město, Praha 1 (centrum) in Praag  is Café Louvre een echte aanrader. Confisqueer een tafeltje aan het raam en kijk uit over de levendige straatweg.

Het café is een historische spot in Praag. Bekende gasten van deze vooroorlogse plek zijn Albert Einstein en de beroemde Tsjechische schrijver Franz Kafka.

*TIP: Bestel het gerecht Svíčková na smetaně. Een beroemde Tsjechische specialiteit met rundvlees, geserveerd in een soep van pompoen en wortel, afgetopt met room en cranberrysaus.

*ADRES: Národní 22, Praha 1

Meer hotspots in Praag? Klik hier!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *