Beroemde speak easy bar in New York: Rudy’s Bar

Volgens rumours, ontstond Rudy’s Bar & Grill in 1919 in Hells Kitchen als – so called – ‘speakeasy.’ Que? Voor degenen bij wie geen belletje gaat rinkelen: dit is een term voor bars waar illegaal drank werd verkocht toen de verkoop en productie van alcohol in de VS nog verboden was. Er zijn nog steeds oude verstopte speakeasy’s te vinden in New York, bijvoorbeeld in een brownstone appartement, of achter een kapsalon of kunstgalerij, zoals Fig.19 in de Lower East Side.

Speak easy bar in Hell’s Kitchen

Stap binnen door de oude houten deur, langs de bouncer en als je geluk hebt, is er nog een van de typisch Amerikaanse rode booths vrij waar je kunt neerploffen met je pitcher (én hotdog, die krijg je hier gratis!) En voor 1 dollar vraag je via de jukebox je eigen hitje aan. What’s not to love?

larissa en ik

Deze beroemdheden gingen je voor

Menig beroemdheid is je al voorgegaan, waaronder Paul McCartney, Julia Roberts, Johnny Knoxville en Halle Berry. Je moet hier overigens niet gek opkijken wanneer – jup, ook vrouwen – hier niet het glas heffen, maar hun pitcher. Wat, overigens, best prima drinkt. En, ach, je kunt weer even vooruit.

Zoals je ziet, ben ik op gegeven moment toch maar overgestapt op glazen. Oh, en mocht je het niet kunnen vinden: je herkent deze hotspot direct aan de gigantische roze knor voor de deur, gekleed in zijn kleine rode pakske.

 

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *