5 redenen voor een Dry January!

dry january

Voor sommigen lijkt het de hel op aarde: een maand geen alcohol. Want dat betekent niks geen fissa’s, vrijmibo’s of kroegavondjes. En tja, dat daten met een nul-punt-nulletje kun je ook op je buik schrijven, want dat is natuurlijk ook a-sexy as hell. Dus, ehmm waarom zouden we ook alweer een maand niet drinken?

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Los van moekes argumenten (‘fitter, gezon’…blabla ‘eindelijk tijd voor vogelspotten’) schreef ik mijn 5 redenen op om een Dry January in te lassen:

1. ‘FOMO’… Wa’s da?
The Fear Of Missing Out (FOMO). Elke Millennial is welbekend met deze term. En volgens mij hebben wij er allemaal weleens last van – I know I do. Je kent het wel; jij bent te laat met een kaartje kopen voor dat ene feestje waar al je vrienden wel heen gaan en jij baalt als de gedver. Daar is ‘ie dan: de Fridayfomo. Maar na een paar vrijdagen sober te doorstaan, kom je erachter dat dit onzin-syndroom niets meer is dan dat: onzin. Want trust me, op de volgende vrijdagavond ben jij deze ‘misser’ allang vergeten.

2. Iets met zeeën en tijd
Ik moet toegeven; de mensen die zeggen dat Dry January écht niet minder gezellig is dan normaal, zijn gewoon kleine fantasten. Stop met jokkebrokken, want dat is gewoon niet waar. Ik ga namelijk echt niet tot 04.00 in een club staan, dipshit sober, met een spa’tje rood in mijn hand voor de gezelligheid. En mijn vrienden gaan ook niet elke vrijdagavond met mij naar de film omdat ik heb besloten 30 dagen geen bier te drinken. Die zeggen rustig; bye bye, zwaai zwaai Cath; tschüss umbrella! (lees: aju paraplu). En groot gelijk. Wat levert het jou dan op? Nou, zeeën van tijd. Dus: ga eindelijk eens koken uit dat receptenboek wat je drie jaar geleden voor Sinterklaas kreeg; pak dat extra lesje kick-boxen op woensdagavond of begin eindelijk eens die business bestsellers te lezen, wat je jezelf zo vaak voorneemt. Hop!

3. De Geen-Kater-Bonus
Jaja, gratis en voor niets. Haal ‘m nu: de Geen-Kater-Bonus! Want ja, laten we wel wezen jongens ik weet niet hoe het met jullie zit, maar voor mij staat de zaterdagochtend (lees: middag) toch wel redelijk gelijk aan een dag vol gezucht, gesteun en een hoofd waar voor je gevoel een kleine tractor overheen is gereden. Nu, sta ik elke zaterdag prima om 08.00 sharp naast mijn bed en is de zaterdag ineens zoooooooo lang. ME-GA-CHILL.

4. Kerstmis Kick-off
Ik denk dat januari wel de beste maand is om dit te doen. Ik weet niet hoe het er bij jullie met Kerst aan toe gaat, maar bij ons in de familie staat het koken van een feestelijk diner toch wel centraal. Daarnaast is Kerst ook gewoon een goed excuus om al het lekkers wat je verder nog ziet in je mond te stoppen. Want het is tenslotte Kerst, en met Kerst mag alles. Om vervolgens twee dagen later als een tonnetje terug te rollen naar Amsterdam. Op naar Oud & Nieuw! Hoppa, cocktails, hapjes, the whole shebang passeert weer de revue. Ik kreeg steeds meer zin in Dry January…. En je krijgt er ook nog eens een kick van.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

5. Money to burn
Jaaaaaaa deze is misschien nog wel het allerfijnste. Want van zo’n healthy, fitte en uitgeruste maand krijg je ook nog eens een gespekte spaarknor. Ooit over nagedacht hoeveel al die wijntjes, biertjes en cocktails kosten op maandbasis? Nee natuurlijk niet, want dat willen we ook niet weten. Fair enough. Maar het is toch lekker, om er die nieuwe Levi’s van te kunnen kopen? Tja, of natuurlijk de volgende vrijdagfissa rogue te gaan…

Te laat? Nee hoor, dan is er altijd nog Sober February! (Ja, zo makkelijk kom je er niet vanaf). En volgens Het Parool is Dry January bezig met een opmars, dus volgend jaar zul je ook zeker niet de enige zijn…

TIP: Zorg dat je een buddy hebt, dat maakt je sober(e) maand een stuk gezelliger!

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *