5 learnings uit ‘Babe, you got this’ Werkboek (+WIN!)

Babe you got this

Als verrassing vond ik twee weken geleden het nieuwe werkboek van ‘Babe, you got this’ in mijn postbus. Ik natuurlijk helemaal happy, want ik wist niet eens dat deze al uit was! Nieuwsgierig dat ik ben, had ik het boek de hele week mee in m’n tas. Zodat ik er tussendoor af en toe even in kon werken. En let me tell ya – *spoiler alert* – dit boek wil je hebben. Of je nou solliciteert naar een nieuwe baan, je wereldreis aan het plannen bent, of bezig met het opzetten van je eigen business.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

 Hier alvast 5 tips uit deze fijne roze bijbel!

1. Deel je successen!
Tja, al die fuck-ups weet ik altijd rijkelijk te verkondigen tijdens de lunch of op een borrel. No shame. Maar vertellen wat je tot nu toe hebt bereikt, waar je stiekem erg trots op bent of daadwerkelijk je successen benoemen? Nee man, dat doe je toch niet? Ja DUS WEL. Want, waarom niet? Omdat we te bescheiden zijn. Maar deel ze nou, die successen! Het is belangrijk, voor je eigen voldoening, ontwikkeling én je business (mocht je die hebben).

2. Denk groot – wat als geld geen rol zou spelen?
Durf groot te denken! Ja, dat is natuurlijk scary as hell, want ‘what if I fall? Oh my darling, what if you fly?’ Maar even serieus: als geld geen rol zou spelen, wat zou je dan het liefste doen? Toen mijn moeder deze vraag stelde, dacht ik: ja halloo, wat heeft het voor zin hierover na te denken?! De kans dat die kale knakker van de Postcode loterij binnenkort voor mijn deurtje staat, is… nou ja… niet aanwezig. Nou, kijk eerst even dit filmpje, en denk er dan nog eens over na!

3. Vertel je drijfveren aan anderen
Why, tell me why! De reden waarom je iets wilt – je ‘Why’ – maakt namelijk je doel tastbaar. Waarom wil je precies een andere baan bij juist dát bedrijf? Waarom wil je een boek schrijven? Waarom wil je gaan ondernemen? Of op wereldreis? Deze girlbosses stellen dat wanneer je je drijfveren voor jezelf houdt, het slechts een ‘product van verbeelding’ blijft. Schrijf eens voor jezelf op wat je drijft, en houd het dus vooral niet voor jezelf. Jep I know, ook een tikkeltje doodeng.

4. Stel jezelf een Big Hairy Audacious Goal
Stop met zeiken en ga ze bereiken’, luidt de titel van het hoofdstuk over Doelen. Lekker straight forward maiden, I like it. Maar deze is toch wel the scariest of them all: jouw últieme doel. Hairy, bold en giga-groots. Iets met een stip en een horizon. En waar sommigen de haalbaarheid van in twijfel zullen trekken. Maar boeie! Het gaat erom dat jij erin gelooft. En zo’n gedurfd doel is stiekem heel belangrijk, want het helpt met je strategiebepaling en je richting ernaartoe. So grow some balls en schrijf dat aaibare, heftige, stoutmoedige doel uit. Want ja: no gutts, no glory, mensen! Daar is ‘ie weer.

5. Let’s CHEER(S)!
Word je eigen inner cheerleader en vier je successen. Hoe klein ze ook zijn. Ik heb inmiddels wel door dat dit stiekem retebelangrijk is, omdat het anders allemaal vrij weinig betekenis heeft. Schijnbaar wordt 80 procent van je succes bepaald door je mindset; je mentale staat. Slechts 20 procent is strategie. Een positieve inner thought is dus van ongekend belang. ‘Visualising = realising’ schrijft Emilie Sobels – oprichter van Hashtag Workmode. Het visualiseren, leidt tot realiseren. Durf dat dus te doen. Op het moment dat je het niet eens voor je ziet, lukt het je ook niet. Probeer beperkte gedachten dus om te buigen naar positieve. Zet ‘m op! Babe, you got this.

WIN!
Denk jij nou: HEBBEN, HEBBEN, HEBBEN? Dat kan! Van Uitgeverij Spectrum mag ik namelijk 3 exemplaren weggeven van het ‘Babe, you got this Werkboek‘. Dus, doe mee! Hoe? LIKE de 20-Something Facebookpagina (als je dat nog niet gedaan hebt!) en laat in een COMMENT op deze post achter, waarom jij dit werkboek zou moeten winnen, of tag iemand aan wie jij dit werkboek gunt! Wie weet valt ‘ie binnenkort wel bij jou op de deurmat…

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

You may also like

12 Comments

 1. Woooow dit klinkt goed!!!

  Ik ben sinds een paar maanden ingeschreven bij de KvK met mijn blog en ben langzaam er werk van aan het maken. Ik heb via de dutch girlboss fb groep mijn huidige coach gevonden die me elke keer weer vertelt dat ik een ondernemer ben. Dankzij haar maak ik de eerste stappen, maar met dit boek kan ik hopelijk de definitieve drempel over!

  1. Hi Caroline, YAY!!Wat goed dat je de stap hebt gezet en er vol voor gaat! Way to go! Zo te horen komt dat helemaal goed. Doe je al mee met de win-actie? Like de 20-Something Facebook pagina, en wie weet komt er eentje jouw kant op. LIEFS en zet ‘m op! Babe, you got this! 😉

 2. Ow, lijkt me supergaaf om deze te winnen! Ik heb het boek een paar weken geleden gelezen en ben helemaal fijn. Begin dit jaar heb ik de knoop doorgehakt en mijn ontslag ingediend bij mijn baas om me volledig op mijn eigen bedrijf te kunnen storten. Met behulp van dit werkboek moet dit zeker lukken!

  1. Yehesssss, wat goed Ankie! No guts, no glory. Focussen op 1 ding is ietwat eng, maar wel the way to go. Ik zegde afgelopen jaar mijn vaste baan op, en tot nu toe heeft dat ook goed uitgepakt en ben ik nog altijd heel erg blij met mijn keuze. Ga ervoor, ik wens je alle succes, en dit boek kan je zeker helpen! Like de 20-Something FB pagina, daar maak ik volgende week ook de winnaar bekend! LIEFS!

 3. Ja, helemaal leuk! Ik ben op het moment heel bewust bezig met werken aan mijn bedrijf en ontwikkelen, dus komt op ‘t goede moment! Ik heb geliked en ben heel benieuwd!

  1. Hi Lisanne! Dank voor je reactie. Yay, wat goed! Succes met het verder ontwikkelen van je bedrijf! Houd de Facebookpagina in de gaten, volgende week worden de winnaars bekend gemaakt 🙂 Good luck! LIEFS

 4. Wow een werkboek die precies op het juiste moment gaat komen. Na een loopbaancoachingtraject met als resultaat een leuke baan, is het nu tijd om nog beter voor mijzelf te zorgen. Komende 2 weken een intensieve therapie om een aantal trauma’s te verwerken, maar vooral om nog gelukkiger te worden en minder last van angsten te hebben. Daarna ga ik rustig verder met mijzelf ontwikkelen!

 5. Yay I love this! Wat een geweldige tips en wat klinkt dit boek geweldig. Als iemand die net klaar is met haar studie, ligt er een wereld van mogelijkheden open en ik denk zeker dat dit boek mij zou helpen om juist dat wat ik wil doen te bereiken! Yes, I got this! Zou het boek dolgraag willen winnen 🙂

  1. Dank voor je leuke reactie Ananda! En gefeliciteerd met je afstuderen, yay! Jaa het is echt een topper, dit boek! Succes en wie weet komt deze fijne roze bijbel volgende week jouw kant op…;) Houd de 20-Something page goed in de gaten. LIEFS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *